Schets layout prototypes met Balsamiq Mockups

Bij het bouwen van een website, RIA (rich internet application) of desktop applicatie is een van de eerste stappen het op papier uittekenen van de GUI (Graphical User Interface).

Het uittekenen van kan al snel een tijdrovend en repetitief werkje worden, en als je je layout enkele keren herbegint, mag je ook telkens de componenten gaan hertekenen.
Met Balsamiq Mockups kan je nu in een mum van tijd op een intuïtieve manier een interface samenstellen.Voor het ontwerpen beschik je over een uitgebreide reeks van meer dan 60 drag-n-drop controls gaande van buttons, tekstveldjes, datagrids tot charts. Je kan zelfs een browservenster op je desktop slepen. Op deze manier is het echt kinderspel om je layout samen te stellen.

Wat nog een handige feature zou zijn is dat je je ontwerp rechtstreeks zou kunnen exporteren naar flex. Of de mogelijkheid om andere stijlen te kunnen toepassen op je layout.

Er is een youtube filmpje waar je Balsamiq Mockups in actie kan zien.

Bouw je zelf applicaties of websites dan moet je zeker de online versie eens uitproberen. Je kan ook de AIR demo downloaden, de enige beperking hierbij zijn de herhaaldelijke meldingen dat je in een demoversie aan het werken bent. Bovendien kan je je ontwerp niet exporteren -enkel in de demoversie natuurlijk.

1 commentaar op “Schets layout prototypes met Balsamiq Mockups”


  1. Bram zegt:

    Zeer interessant, dit gaat me zeker nog van pas komen!

Reageer op deze blogpost