AIR 1.5: de eerste grote update sinds de release

Deze week is de eerste grote update (sinds de release) van AIR gelanceerd, namelijk 1.5. Vanaf de lancering van de 1.0 versie in februari dit jaar werd AIR al meer dan 25 miljoen keer geïnstalleerd. Verre van slecht dus.
Ondertussen hebben grote bedrijven als AOL, eBay, Nasdaq en The New York Times AIR applicaties gelanceerd. En bijna elke dag komen er nieuwe applicaties bij.

De grootste vernieuwing is ongetwijfeld de toevoeging van flash 10. Met flash 10 komen een hele reeks nieuwe features ter beschikking.
Een andere grote update is de integratie van de nieuwste webkit versie, de browser engine die Safari gebruikt. In de nieuwe webkit is Squirrelfish geïntegreerd, deze zou ervoor zorgen dat javascript veel sneller werkt dan voordien.

En last but not least, de mogelijkheid om een geëncrypteerde lokale database te gebruiken. Deze feature zorgt ervoor dat informatie die in de lokale database wordt opgeslagen nu beveiligd is en niet meer kan worden uitgelezen door externe applicaties.

Hoewel de nieuwe flash 10 enorm veel nieuwe features biedt, is er op zich niet zo veel veranderd aan AIR zelf, wat ik wel wat spijtig vind. Ik had er meer van verwacht.

Dan maar ongeduldig wachten op de 2.0 versie.

Reageer op deze blogpost