Backup, share en sync je bestanden: Dropbox!

Meer en meer mensen gebruiken verschillende computers: een laptop (of nu zelfs al een netbook) voor onderweg en een krachtige desktop voor thuis. Natuurlijk wil je sommige bestanden op beide computers kunnen gebruiken. Alles op een USB-stick zetten kan omslachtig zijn, daarom heeft Dropbox een oplossing voor dit probleem bedacht.

Dropbox

Dropbox maakt het mogelijk om eender welk bestand te delen tussen verschillende pc’s. Automatisch worden uw bestanden gesynchroniseerd en wordt er online een backup van genomen. Op deze manier kan een verloren bestand teruggeplaatst worden en kan het bestand ook “hersteld” worden naar een eerdere versie.

Dropbox zou niet zo baanbrekend zijn, mocht dit delen van bestanden niet platformonafhankelijk zijn. Zo werkt deze software zowel op Windows, OS X als Linux. Heb je dus een MacBook voor onderweg en een krachtige Windows pc, dan is delen van bestanden geen probleem meer voor jou! :-)
Indien je een bestand nodig hebt maar je hebt toevallig je eigen pc niet bij, dan kan je nog steeds via de webinterface het gewenste bestand downloaden.

Werk je in een team, of wil je gewoon je bestanden delen met een andere Dropbox user? Dit kan. Je kan immers een gedeelde map gebruiken. Via de webinterface kan je ook iedere actie herbekijken en je bestanden beheren. Zo is het mogelijk om te zien welke gebruiker het bestand laatst heeft aangepast. Indien je iets wil delen met een niet-Dropbox user, zet dan je het bestand publiek en stuur eenvoudigweg een link door.

Een fotogallerij opzetten, zal je nog nooit zo snel gedaan hebben. Plaats een map met foto’s in de publieke “Photos”-map en Dropbox maakt automatisch een mooie gallerij voor je.

Geïnteresseerd in deze leuke software? Bekijk dan zeker eens hun demonstratie-video. Spijtig genoeg wordt deze gratis software enkel nog maar gereleased onder een private beta. Rondvragen is de boodschap! Ik heb alvast mijn account ontvangen. ;)

4 commentaren op “Backup, share en sync je bestanden: Dropbox!”


 1. redg zegt:

  Kun je inviten? dan mag je me er zeker eentje sturen!


 2. Thomas zegt:

  Sinds ik Dropbox ken maak ik nog heel weinig gebruik van een usb-stick. Het is echt handig. Trouwens, voor zover ik weet kan iedereen het programma ondertussen downloaden en installeren. Het is niet nodig om een account aan te vragen. Of mis ik iets?


 3. Jonas zegt:

  Er is nog geen mogelijkheid om u te registreren via de website. Wat wel mogelijk is (voor Windows) is de software installeren en een account aanmaken tijdens de installatie… Voor mac of linux weet ik niet of het op deze manier mogelijk is. Je kan altijd eens proberen en het ons laten weten! ;-) Bedankt voor je interesse!


 4. Thomas zegt:

  Ah in die zin. Ik werk op Mac en heb het programma eerst geïnstalleerd (enkele weken/maanden geleden). Tijdens de installatie kon ik een account aanmaken. Zal dus hetzelfde zijn als op Windows.

Reageer op deze blogpost