Doodle: online groepsafspraken maken (ook via Facebook)


Stel, je organiseert een feestje voor je vrienden bij je thuis. Het voornaamste dat je dan hoeft te weten, is welke dag je moet kiezen. Uiteindelijk wil je dat iedereen op dezelfde dag kan komen, toch?
Wel, daar is Doodle een erg handig online tooltje voor. Het is niet meer nodig om mails heen en weer te sturen. Bij andere tooltjes zoals de Google Calendar heb je een account nodig om een gezamelijke kalender van je vrienden te beheren. Bij Doodle hoeft dit niet, zodat de instapdrempel zeer laag blijft.

Het enige dat je moet doen, is surfen naar www.doodle.com. Je kiest voor het plannen van een activiteit (of voor het opstellen van een poll). Vul de titel van de activiteit in en je naam. Duidt enkele data aan en eventueel enkele tijdstippen op die data en klaar is kees. Je krijgt dan een link die je kan doorsturen naar je vrienden.
Wat je vrienden moeten doen: Klikken op de link die ze ontvangen hebben. Hun naam invullen op de pagina en de dagen aanduiden waarop ze kunnen komen.

Omdat het niet nodig is een account aan te maken kan je de gegevens van je vrienden aanpassen. Natuurlijk wordt er verondersteld dat je hier geen misbruik van maakt.

En voor de FB-ers onder ons: Je kan je hier aanmelden voor de Doodle applicatie op Facebook!

3 commentaren op “Doodle: online groepsafspraken maken (ook via Facebook)”


  1. marc zegt:

    ik werk al anderhalf jaar met Doodle en ben een absolute believer ervan. Superhandig!


  2. Mark zegt:

    ik gebruik sinds kort ook lendogo.com . Dat doet ongeveer hetzelfde, maar daar kan je meerdere activiteiten betrekken in de poll. Je vrienden stemmen dus voor een combinatie van geschikte activiteiten en datums…


  3. Axel zegt:

    als ik een link volg naar doodle, krijg ik de mededeling dat mijn browser verouderd is en moet overschakelen naar een nieuwere versie. Ik heb reeds IE10. Waaraan ligt deze melding?

Reageer op deze blogpost