#weareglue

Welke kaart trekt Glue dit jaar?

Een nieuw jaar? Dan hebben we traditiegewijs een kerstkaart voor je klaar. Welke wensen het dit jaar worden, geven we nog niet prijs. Om jullie nu al even op te warmen, een overzicht van de afgelopen jaren, een 'medley' zowaar.

2014: Hallelujah

Voor onze eerste wensenversie klopten we aan bij de Sint-Baafskathedraal in Gent. Onder het voorwendsel van een fotoshoot voor de nieuwjaarskalender van een of andere zangvereniging, stemde de kanunnik in met de opnames. Vermomd als knapenkoor stelden we ons op voor het altaar. De vreemde blik van de horden toeristen in de kathedraal, namen we er maar al te graag bij.

Haleluja
2014: Het Glue team vermomd als knapenkoor in de Sint-Baafskathedraal

2015: Een Gluekkig Nieuwjaar

Geef ons een stoffig interieur, wat foute kerstkledij, Liebfraumilch en perziken met tonijnsalade en wij zorgen ervoor dat het ontspoort. De kleine kater de dag erop? Bijzaak! Zo hebben we wel alles over voor de perfecte kerstfoto. Omdat we niet konden kiezen tussen de verschillende beelden, beslisten we om twee foto’s te combineren in één bewegende 3D-kaart. Stereoscopie noemt dat dan... Santé!

Nuchter A5 fixed
2015: de brave versie
Gluexmass 5365
En de iets minder brave versie

2016: Plooi maar even dubbel

Plezier maken en het team dichter bij elkaar brengen, is tijdens elke kerstshoot absolute prioriteit. Voor de wensen in 2016 namen we dit iets 'letterlijker' dan anders. In nauw aansluitende, fluorescerende turnpakjes beeldden we het volledige alfabet uit. Lenig en luchtig, punt, komma en hashtag incluis.

Plooi ons hier van A tot Z
Blog 2015
2015: Het Glue alfabet
  • Glue alfabet letter F
  • Glue alfabet letter E
  • Glue alfabet letter S
  • Glue alfabet letter T

2017: Splash

Eind 2016 plonsden we met z’n allen het nieuwe jaar in. Bikini’s, spannende speedo’s en duikbrillen zetten de toon.

Glue zwembad16bit
2017: Met z'n allen in het zwembad

2018: De beuk erin!

Alle gekheid op een stokje. Het idee was simpel. De uitvoering was iets moeilijker. In de boom klauteren was al een hele opgave en toen de rechtertak het middenin de shoot dreigde te begeven, werd het net iets te spannend. Maar geen zorgen, iedereen geraakte heelhuids en goedgemutst uit de boom.

Vignet edit
In 2018 kon iedereen de boom in

2019: Vurige Wensen

Een ietwat apostolisch jaar. Noveenkaarsen van al onze heilige boontjes.

Christmas glue 2019
2019: De heilige boontjes van Glue

2020: Gluekig Nøwjör!

Voor de kerstkaart van 2020 lieten we het Glue-testosteron los in de sauna van het zwembadcomplex Rozebroeken in Gent. Nog voor de officiële openingsuren van het zwembad zaten we al puffend paraat voor de shoot. Dit keer enkel met een weinig verhullende handdoek. Voel je je al wat onwennig? Dan doen we er graag nog een schepje bovenop. We lieten het beeld uitvergroten tot een gigantische poster. Zonder dank.

Sweatshopboys
2020: Hot & sweaty in de sauna

2021: een Gelukkiger Nieuwjaar

Even terug naar eind 2020, het coronavirus woedt hevig en de ene lockdown volgt de andere op. De Ruiters van de Apocalyps loeren om de hoek. Even denken we eraan om onze kerstkaartentraditie een jaar te pauzeren. Maar dan plots, een openbaring, een epifanie ... het Laatste Avondmaal, helemaal in lijn met de toen geldende veiligheidsmaatregelen. Bovendien komt elke positie overeen met het originele werk van Leonardo Da Vinci. A true piece of art.

2021: Het laatste avondmaal in Covid stijl
2021: Het laatste avondmaal in Covid stijl

2022: Volle kracht vooruit!

Eind 2021 trokken we met de Glue-crew richting de Gentse Dokken, op een steenworp van ons kantoor. Via een kennis van onze fotograaf kwamen we terecht bij een verzamelaar van legeruniformen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Na een turbulent coronajaar gooien we alle trossen los en varen volle kracht vooruit.

Foto1bis 3
2022: Alle trossen los...
Foto2 1
En volle kracht vooruit

...en dan in 2023: Nog meer taart

Kort na onze 20e verjaardag trokken we naar onze favoriete fotostudio voor een feestelijke editie van de kerstkaart. Alles kwam ambachtelijk tot stand met behulp van hout, plaaster, fruit, kinderchampagne en véél confetti. Ook de gelaatsuitdrukkingen waren behoorlijk authentiek bij de aanblik van de uit-de-taart-springende lijven.

20 jaar glue 1200px

Benieuwd wat we nog meer in petto hebben?

Stay tuned en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Of volg ons op Instagram. Zo blijf je steeds als eerste op de hoogte.

Overzicht blog
#weareglue