Film Fest Gent is het grootste filmfestival van België en programmeert elk jaar ruim 100 films en kortfilms. Het festival sluit traditioneel af met de uitreiking van de vermaarde World Soundtrack Awards. Daarnaast organiseren ze doorheen het jaar ook 3 à 4 evenementen per maand. De website fungeert als de centrale draaischijf voor informatiegaring, ticketing, nieuwsberichten, online shop en zelfs een votingsysteem.

Onze diensten

webdesign Shopify Craft CMS Ticketmatic Fiona Festivalsoftware
Ffg menu 2x

Voor de 48e editie van het filmfestival van Gent bouwden we een vernieuwend en gebruiksvriendelijk online platform. Via een multi-site setup brachten we film en muziek dichter bij elkaar: de website van het filmfestival en van de World Soundtrack Awards sluiten nu nauwer aan bij elkaar op zowel technisch als visueel vlak. Ondertussen werd voor de 50e editie ook de huisstijl volledig in een nieuw jasje gestoken.

Elke doelgroep (ticketkopers, pers, professionals, partners en genodigden) heeft een eigen persoonlijke omgeving waar alles van tickets tot accreditaties kan teruggevonden worden.

Multi-site architectuur

Van een koppeling meer of minder kijken we bij Glue niet meer op en dus voorzagen we Film Fest Gent van een efficiënte integratie met Fiona (dé filmfestival management software), Ticketmatic (ticketverkoop en accreditaties), Shopify (webshop) en Campaign Monitor (nieuwsbrieven, uitnodigingen en persberichten). Een centrale logic layer zorgt voor de verwerking en synchronisatie van deze data naar het CMS en de website.

Ffg architecture2
Ffg design

De website fungeert als de centrale draaischijf voor informatiegaring, ticketing, nieuwsberichten, online shop en zelfs een votingsysteem.

Ffg style 2x

Een uniek design per editie

Ter ondersteuning van het huisstijl lettertype introduceerden we het kersverse Neue Augenblick. Dit neefje van de Neue Haas Unica familie bevat opvallende inktvallen die zorgen voor een moderne en intrigerende look. Voor het kleurgebruik gingen we voor heldere kleuren met een duidelijke logica die elke editie gewijzigd kunnen worden. Voor editie 2023 introduceerden we zelfs de mogelijkheid om een ander kleurenschema per pagina kiezen.

Geoptimaliseerd voor elk scherm

Ffg mobile lg 2x
Ffg tijdschema

Nieuwsbriefmodule op maat

Om de Film Fest Nieuwsbrieven op te stellen kan de klant gebruik maken van een breed gamma aan contentblokken. Zo kunnen ze voor elk stukje inhoud het juiste element gebruiken om zo een visueel duidelijke en aantrekkelijke nieuwsbrief te creëren.

Ffg newsletter 2x
Ffg mobile screens
Ffg my 2x

MyFFG: jouw gepersonaliseerde filmomgeving

Sinds de 49e editie van het Film Fest Gent voorzien we een unieke gepersonaliseerde omgeving voor elke doelgroep (ticketkopers, pers, professionals, partners en genodigden). Als ticketkoper kan je er je favoriete films opslaan, je top drie gaan delen op social media, filmdata toevoegen aan je agenda en natuurlijk ook tickets kopen. Je krijgt er je gepersonaliseerde dagschema met het tijdstip en nummer van de filmzaal. Ook voor pers en professionals is er een gepersonaliseerde omgeving met persmomenten, dagschema's en nog veel meer.

Custom-made votingsysteem

Na een screening kan het publiek online of via hun papieren ticket een score toekennen aan een film. Deze votings worden via een algoritme gedeeld op de website op de individuele filmfiches en realtime in een top 10 overzicht. Ook op de digitale signalisatieschermen in de cinema worden zo de scores live aan de bezoekers getoond.

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…