CMS, UX, conversie-optimalisatie

Waarom we zo graag met Craft CMS werken

Keuze zat op het vlak van content management systemen. Stop met zoeken en ontdek waarom Craft een pareltje is.

Onze ontwikkelaars hebben al jaren een boontje voor Craft CMS. Het hele development team van Glue is unaniem: deze parel is het meest flexibele en gebruiksvriendelijke content management systeem dat we ooit gebruikten. Craft is ontstaan uit de ExpressionEngine CMS community en gebaseerd op open-source technologie zoals PHP, MySql, Yii en Twig. Maar nog veel belangrijker dan de technologie onder de motorkap is dat we onze klanten een performante website en een gebruiksvriendelijke back-end aanbieden. En laat dat nu net het sterkste punt van Craft CMS zijn.

Ook onze klanten zijn dol op Craft

En gelukkig maar! Want zeg nu zelf, dat we zelf zielsveel van Craft houden als ontwikkelingsplatform maakt weinig uit als je er als eindgebruiker, als content manager, niet mee aan de slag kan. Craft prijst zichzelf aan als het CMS dat het hele team blij maakt, en combineert gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker met gemak voor de ontwikkelaar. Een aantal redenen waarom onze klanten zo graag met Craft werken zetten we hieronder graag even op een rijtje.

Eenvoudig en mooi

Een van de belangrijkste redenen waarom onze klanten van Craft houden, is de eenvoudige en aangename user interface. Het dashboard wordt op maat van elke klant en elk specifiek project gebouwd. Het bevat dus enkel de info die je als klant nodig hebt om je website te beheren. Content managers vinden heel gemakkelijk de pagina’s waar ze aan willen werken terug en kunnen meteen aan de slag gaan zonder door ingewikkelde, onnodige menu's te moeten navigeren.

Het menu is intuïtief georganiseerd en uiterst gebruiksvriendelijk, waardoor het beheren van inhoud een fluitje van een cent wordt. En niet enkel op desktop: de back-end is volledig responsive gebouwd, waardoor je ook mobiel gemakkelijk content kan toevoegen en bewerken.

Live preview

Live Preview

Wanneer je nieuwe pagina’s maakt of je website bijwerkt wil je graag een idee van hoe het er uiteindelijk zal uitzien op je website. In de meeste CMS-en moet je daarvoor een ander venster openklikken, of moet je je tevreden stellen met een ruwe schets van het live resultaat. De Live Preview van Craft laat je toe om veranderingen onmiddellijk te bekijken aan de rechterkant van je scherm. Terwijl je inhoud toevoegt of aanpast zie je onmiddellijk en precies hoe het er op je website zal uitzien. Een superhandige functie waarmee je zeeën van tijd wint en fouten vermijdt.

Share & repair

Met de handige share knop deel je een pagina met anderen, zelfs zonder login, zodat je snel en eenvoudig feedback kan krijgen vooraleer je een pagina publiceert. En zet je toch de verkeerde inhoud live? Geen nood, Craft slaat automatisch je hele geschiedenis op, zodat je steeds kan terugkeren naar een vorige versie.

Ja, oui, yes!

Aandacht voor meertaligheid zit ingebakken in Craft CMS. Per pagina kan je steeds heel makkelijk extra taalvarianten koppelen. En je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om niet alle inhoud in alle talen aan te bieden of de sitemap per taal anders in te delen.

Contentblokken2

Flexibel en modulair

Het merendeel van de inhoud van je website (nieuws, activiteiten, artikels, … ) kan je in Craft heel flexibel opbouwen aan de hand van modulaire contentblokken. De verschillende types blokken worden centraal aangemaakt en kunnen hergebruikt worden over de verschillende types inhoud. Al deze blokken kunnen worden toegevoegd, verwijderd en opnieuw gerangschikt. Zo krijgt de contentmanager de mogelijkheid om unieke, rijke inhoud te creëren. De contentblokken laten een gebruiker toe om te focussen op de structuur en inhoud van een pagina zonder dat die zich zorgen moet maken over de presentatie.

We love Craft

Craft biedt, wat ons betreft, de perfecte balans tussen structuur en flexibiliteit. Het geeft zowel developers als eindgebruikers exact wat ze nodig hebben, zonder belemmeringen. Als ontwikkelaars kunnen we onze tijd spenderen aan het bouwen, zonder dat we tijd hoeven te verliezen aan het “afbreken” van onnodige features of ingebakken werkingsprincipes en themes die je vaak terugvindt bij andere courante CMS-en zoals Drupal.

Overzicht blog
CMS UX conversie-optimalisatie