Een museumwebsite moet een verlengde van het fysieke gebouw zijn; meer dan louter praktische informatie brengen. De nieuwe website van het Gentse stadsmuseum STAM brengt net als het museum het verhaal van Gent en maakt bezoekers (nog) warm(er) voor de stad. Je ontdekt er de vele lagen van Gent, een hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis.

Onze diensten

Collectiekoppeling Enviso Ticketing Craft CMS
Stam collectie2

De collectie is het kloppend hart van de website

De uitgebreide collectie is ontegensprekelijk het hart van het stadsmuseum, en bijgevolg dus ook van de website. Zo laten we de bezoekers kennismaken met het STAM-verhaal en willen we hen enthousiast maken om een bezoek te plannen naar het STAM.

Beeldmateriaal voor een dynamische uitstraling

Grote beelden maken de visie van STAM zichtbaar in functionaliteit, beleving en vormgeving.

Stam mobile3
Stam expo

Het digitaal verhaal van Gent

De vaste tentoonstelling van het STAM is 'Het verhaal van Gent'. Een chronologisch circuit neemt je mee op reis door de tijd en maakt de vele lagen van de stad leesbaar voor iedereen. Deze vaste waarde van het museum kan je via de digi-expo op de website altijd bezoeken. Een helder chronologisch circuit waarin meer dan 300 goedgekozen collectiestukken en vele interactieve media dit verhaal tot leven brengen en verdiepen.

Online rondleiding door de stad

De tijdelijke tentoonstellingen van het STAM maken het begrip ‘stedelijkheid’ bevattelijk en geven op telkens een andere manier weer wat een stad tot stad maakt. Voor die tijdelijke tentoonstellingen werken we op de nieuwe website met “Digital stories”. Dit zijn themawebsites die het verhaal achter de expositie vertellen in een onepager formaat waarbij beeld, animatie, tekst en video maximaal gebruikt worden.

Bezoek Stamgent.be

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…