Snel en gemakkelijk jouw dichtstbijzijnde apotheek van wacht vinden was dé belangrijkste doelstelling voor de nieuwe website apotheek.be. Een uitgebreide zoekfunctie was dus een must, dat bovenop een duidelijke navigatie én een optimale vindbaarheid in zoekmachines. Een nauwe samenwerking met apotheek.be resulteerde in één centrale plek voor jouw digitale apotheek. Ontdek de case.

Onze diensten

webdesign
Apotheek van wacht

Strategische analyse en workshops

Tijdens verschillende workshops bepaalden we samen met het team van apotheek.be de belangrijkste doelstellingen voor de nieuwe site. Een uitgebreide zoekfunctie, simpele navigatie én een optimale vindbaarheid in zoekmachines stonden voorop. Op basis van verschillende persona’s, de types personen die de website gebruiken, ontwikkelden we flows, brachten we alle toptaken in kaart en lijstten we alle functionaliteiten op voor een optimale conversie.

Een doordachte architectuur

Eén van de doelstellingen voor apotheek.be was een duidelijke en gebruiksvriendelijke navigatie. Met dit als doel, ontwikkelden we wireframes voor alle pagina’s, zowel voor mobile als ook voor desktop. Na meerdere feedbackrondes en op basis van de resultaten uit de gebruikerstests maakten we de finale wireframes op.

Apotheek mobile

Fris, nieuw design

Buiten het logo en een vast kleurenpalet, kregen we carte blanche voor het verdere design van de site. We maakten meerdere moodboards en werkten met verschillende opties voor zowel de navigatiecomponenten als voor de contentblokken. Het resultaat? Een moderne look, dit door het gebruik van frisse kleuren en beelden met afgeronde hoeken.

Apotheek filters4

Consultancy en intensieve SEO-trainingen

Na het afkloppen en afleveren van de wireframes ging het team van apotheek.be zelf aan de slag met de ontwikkeling van de site. Als trouwe consultancy-partner stonden we het team bij met uitgebreid advies en technische kennis. Bovendien gaven we ook intensieve SEO-trainingen voor een optimale vindbaarheid in zoekmachines.

Apotheek algolia search

Focus op een uitgebreide zoekfunctie

Op de homepage van apotheek.be springt meteen de zoekbalk in het oog, die ook op elke andere pagina op de site centraal staat. De uitgebreide zoekfunctie via Algolia zoekt ook op synoniemen, verwante begrippen of foute schrijfwijzen. De zoekfunctie vult zoektermen bovendien zelf automatisch aan en doet suggesties, dit door in de backend pagina’s te taggen met synoniemen en/of trefwoorden. De statistieken van de zoekfunctie geven een duidelijk inzicht in de meest gebruikte zoektermen en de meest bezochte pagina’s.

Apotheek subsite

Een eigen website voor de zelfstandige apothekers

Als kers op de taart biedt het platform de zelfstandige apotheken een eigen subsite, gekoppeld aan de website apotheek.be. Op die manier kunnen ook apothekers zonder eigen website informatie delen en informeren over hun dienstverlening, openingsuren en meer.

Bezoek apotheek.be

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…