Met Nova Academy willen de universiteiten UAntwerpen, UGent en VUB het levenslang leren in Vlaanderen versterken onder het motto “Bringing Learning to life”. Voor de realisatie van dit gemeenschappelijk platform schakelden de drie universiteiten de hulp én expertise in van Glue. Levenslang leren? Daar zeggen wij geen nee tegen!

Onze diensten

Ticketmatic Craft CMS development webdesign
Nova filter

Verloren lopen in de gangen van de universiteit? Niet met onze zoekfunctie!

Met Nova Academy zorgen de UGent, UAntwerpen en de VUB via één overkoepelend informatiekanaal voor een duidelijk overzicht aan lopende (postgraduaats)opleidingen, lezingen, studiedagen en micro-credentials. Een hoop info, kan je je voorstellen. Om ervoor te zorgen dat alumni niet verloren lopen in het grote opleidingsaanbod van de drie universiteiten, was een duidelijke zoekfunctie, met de nodige filters, een absolute must. Zo is de info op het platform snel en efficiënt doorzoekbaar.

Dataverzameling uit meer dan tien verschillende bronnen

In het centrale contentmanagementsysteem of CMS bundelen we de data uit meer dan tien verschillende bronnen, ook wel endpoints genoemd. Via een centrale synchronisatielaag brengen we uniformiteit in de data van de verschillende universiteiten. Nog een extra aanpassing nodig? Geen nood, een manuele aanpassing is na de input in het CMS nog altijd mogelijk.

Nova schema2

Levenslang leren? Dat kan op elk scherm.

Nova mobile

Glue brings learning to life

Niet enkel de opleidingen, maar ook hun gekoppelde attributen, categorieën en tags, worden dynamisch gesynchroniseerd vanuit de verschillende endpoints. Die tags en categorieën, die soms verschillen van universiteit tot universiteit, worden in ons centrale CMS gesynchroniseerd, eventueel aan elkaar gelinkt en indien nodig vertaald. Zo zorgen we voor een uniform geheel aan data, én het gebruik van dezelfde terminologie doorheen de hele site.

Bezoek Nova Academy
Nova opledingen

Het leren stopt niet als het diploma behaald is; in de technologisch snel veranderende en zich ontwikkelende maatschappij is het belangrijk dat iedereen blijft werken aan het her- en vernieuwen van zijn of haar competenties. Universiteiten hebben een belangrijke maatschappelijke rol en net daarom moeten we hier blijvend op inzetten.

Rik Van de Walle - Rector UGent
Nova patterns

Gebruikte technologieën voor dit project

Laravel
Ticketmatic2
Craft cms

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…