Beschouw serviceKOERS gerust als een vat vol wielerverhalen. Met de integratie van interactieve tijdlijnen, kaarten en 360°-spins staan beleving en interactiviteit voorop. De komende weken en maanden verschijnen er nieuwe objecten, wedstrijdfoto’s en verhalen.

Onze diensten

webdesign TDMS Craft CMS
Koers wireframe

Uitgebreide collectie van trofeeën en memorabilia

Het KOERSmuseum beschikt over een rijke en diverse collectie wielererfgoed. Vermoedelijk gaat het om de grootste (publiek) toegankelijke wielercollectie ter wereld. ServiceKOERS biedt een digitaal venster op nog meer collectie. Ook heel wat particuliere collecties (bruiklenen van privé-verzamelaars) worden in KOERS bewaard en/of getoond. De collectie bestaat uit diverse deelcollecties (de fietscollectie, de wielersportcollectie en de documentaire collectie) en is internationaal van inslag en uitstraling.

Koers museum1
Koers museum2

Een virtueel museum

Op termijn wordt serviceKOERS niet enkel een virtueel museum met koersverhalen, maar ook een vertrekpunt voor wielerhistorisch onderzoek en een podium voor andere collectioneurs.

Koers screens mobile2
Schema koers

Enkele cijfers

arrow-gradient 0

collectie-items ontsloten

arrow-gradient 0%

extra bezoekers in het museum

arrow-gradient 0

verzamelaars

S

Samen met IDLab (UGent-imec) en digital agency Glue ontwikkelde het museum een unieke feed, die tijdens de rechtstreekse uitzending, live en synchroon parcoursgerelateerde wielerhistorische anekdotes en objecten uit de KOERScollectie voorschotelt.

Thomas Ameye - Directeur Koers Museum
Quote thomas
Koers live

KOERSlive

Met KOERSlive brengt KOERS. Museum van de Wielersport zijn collectie virtueel tot in de woonkamer; live gekoppeld aan jouw favoriete wielerwedstrijd. Beschouw deze applicatie vol wielerhistorische versnaperingen als de ideale opwarming voor de échte finale.

Naar KOERSlive!

Gebruikte technologieën in deze case

Laravel
Craft cms
Elastic stack

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…