De retailsector staat voor grote uitdagingen. Om de concurrentie een streepje voor te blijven en stand te houden in de golf van fusies en overnames moet je als retailer een sterke merkidentiteit opbouwen. Een grote uitdaging is om dat merkgevoel te kunnen vertalen naar een omnichannel totaalervaring waar je klanten baat bij hebben.

Onze diensten

e-commerce webshop omnichannel
Eurotuin

Sterk merk in omnichannel beleving

Overtuigd door zowel onze expertise en technische know-how als onze sterke referenties, klopte Eurotuin bij Glue aan om een e-commerce platform te bouwen en een succesvol omnichannel verhaal uit te stippelen.

Intuïtief en user-centric design

Ons team van developers en designers vertaalden de omnichannel strategie en specificaties naar een intuïtief en volledig op de gebruiker gericht platform.

Eurotuin screens sm

Schaalbaar platform met Magento

Na een grondige functionele analyse kozen we voor het Magento 2.0 platform, één van de wereldwijde standaarden voor webshops, om de nieuwe webshop voor Eurotuin te ontwikkelen. Resultaat: een uitermate professioneel platform dat voldoet aan alle vereisten van een future-proof e-commerce applicatie. We zorgden onder andere voor een overzichtelijk en filterbaar productaanbod, ruime mogelijkheden voor integratie van inspiratie en advies, een responsive layout, duidelijke product detailpagina’s en een vlot beheer van data voor producten en bestellingen.

D

De impact van e-commerce is gigantisch. Alles wat in een doos past, verschuift in een razend tempo naar online.

Rudi De Kerpel - Founder Eurotuin
Rudi de kerpel
Eurotuin2

Meer conversie, online én offline

Door gebruik te maken van een centrale codebase ontwikkelden we bovenop de webshop een kiosk applicatie voor gebruik in de winkels. Met dit nieuwe platform bieden we een antwoord aan de realiteit dat een klant niet meer via één kanaal aankoopt. De klant kiest waar en wanneer hij koopt. De touchpoints zoals mobiel, desktop, kassa’s en touchscreens in de winkel lopen naadloos in elkaar over. De digitale beleving is overal dezelfde. Dankzij een ijzersterk e-commerce platform als centrale spil stijgt de conversie zowel online als offline.

Bezoek Eurotuin.be

Gebruikte technologieën in deze case

Magento
Elastic stack
Akeneo
Varnish

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…