‘Hij mag dan al 120 jaar overleden zijn, op internet is Guido Gezelle springlevend’, schreef Het Laatste Nieuws over de indrukwekkende update van de website over dichter Guido Gezelle.

Onze diensten

webdesign development Craft CMS
Gezelle imac

Zo zag u Guido Gezelle nog nooit.

Wij bij Glue zijn bijzonder trots dat we voor het Guido Gezellearchief van de Brugse openbare bibliotheek die indrukwekkende update mochten realiseren. En inderdaad … Zo zag u Guide Gezelle nog nooit. Op desktop, mobile en tablet.

Gezelle in cijfers

Het online Guido Gezellearchief wekt opnieuw interesse in binnen en buitenland

arrow-gradient 0

Brieven in het archief

arrow-gradient 0%

meer bezoekers sinds lancering

arrow-gradient 0%

bibliotheek bezoeken sinds lancering

Gezelle mobile

We ♥ cultuur

Cultureel erfgoed op een doordachte manier voor het publiek ontsluiten, dat boeit ons. Omdat we zelf cultuurliefhebbers zijn. We doen het daarom ook graag. Dat bewezen we al met websites voor onder andere ​Musea Brugge​, het ​Vlaams Architectuurinstituut​ en het ​S.M.A.K.. Maar eerlijk, we hoopten al jaren dat een project als dit ons pad zou kruisen.

Screenshot 2020 02 06 at 16 29 09

Storytelling in long reads

Voor het Guido Gezellearchief hebben we een speerpunt gemaakt van de longreads of storytellingaanpak om het verhaal van Guido Gezelle te vertellen.

Met het component based design hebben content editors zeer veel vrijheid om vanuit het Craft CMS met flexibele bouwblokken pagina’s met gedichten, foto, video en geluidsfragmenten op te bouwen. Wetenschappelijke content is op die manier afgewisseld met citaten, oude foto’s en geluidsfragmenten en geven websitebezoekers een unieke blik in het leven en werk van Guido Gezelle.

Daarnaast is het ook mogelijk meer standaardpagina’s via het CMS op te bouwen. Het Gezellearchief en de brieveneditie met 7.700 gedigitaliseerde brieven zijn via een doorverwijzing beschikbaar gemaakt.

D

De positieve reacties op de nieuwe website zijn overdonderend. Zowel van het grote publiek, vanuit wetenschappelijk & educatieve kringen alsook van de digitale experts.

Els Depuydt - Guido Gezellearchief
Quote gezelle2

Ruime keuze in de opbouw van een pagina

Gezelle templates 200212 104101

Design finishing touch op optimale gebruikservaring

In onze werkwijze ligt de focus in de eerste plaats op functionaliteit en gebruiksgemak. Na goedkeuring van de wireframes starten we al met de technische ontwikkeling van de website. In de laatste fase wordt dan het design als finishing touch bovenop een volledig functioneel werkende website - met een optimale gebruikerservaring - gelegd.

Screenshot 2020 02 06 at 17 21 28
Screenshot 2020 02 06 at 17 22 14

In de media

De Standaard, Het Laatste Nieuws en de Krant van West-Vlaanderen deden verslag van de lancering van de nieuwe website...

Een heerlijk labyrint om te dolen en te verwijlen. Gezelle is weer helemaal mee met zijn tijd.

Patrick Lateur - Schrijver
Screenshot 2020 02 06 at 16 29 46

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…