Het Vlaams Architectuurinstituut is als sectorinstituut hét aanspreekpunt voor informatie over architectuur in Vlaanderen en Brussel. Het VAi beheert ook een zeer rijke collectie architectuurarchieven die nog steeds aangroeit. Om zijn publieke rol verder te ontwikkelen, had het instituut nood aan een nieuwe website die hun programma en collectie bundelt.
Een kolfje naar de hand van Glue om dat in een gestructureerd, inspirerend en wervend digitaal verhaal te gieten.

Onze diensten

webdesign development Shopify
Vai craft

We craft

De website van het VAi was acht jaar oud en de collectie werd via een aparte website ontsloten. Om zijn taak als sectorinstituut te vervullen, was er nood aan een nieuwe gebruiksvriendelijke, (mobiel) toegankelijke website. Meertalig in Nederlands en Engels. Met social share knoppen.

Met de functionaliteit, modules en features van het Craft CMS hebben we al direct een antwoord kunnen bieden op de verschillende door het VAi vereiste contenttypes. Door de modulaire opbouw biedt het Craft CMS het VAi nu een sterke balans van structuur en flexibiliteit.

Vai screen mobile
D

De samenwerking met Glue verliep erg vlot. Door hun modulaire opbouw van de webpagina's had ik veel ruimte om m'n creativiteit de vrije loop te laten.

Sara De Bondt - Grafisch ontwerper
Vai sara de bondt
Sara

Look en feel

Het VAi wou voor het design met haar vaste en vertrouwde vormgever werken. Geen probleem voor ons. Wij geloven dat we door het uitwisselen van ideeën, expertise en kritische reflectie samen een project naar een hoger niveau tillen. Met als doel een optimaal resultaat hebben we dan ook in nauw overleg samengewerkt en onze expertise bijgedragen.

Publicaties V Ai 2020 01 23 18 06 59

Best of both worlds: Shopify integratie in Craft

Met zijn publicaties wil het Vlaams Architectuurinstituut ook als uitgever het maatschappelijke debat over wat architectuur is en kan zijn voeden én uitdagen. Om de publicaties te verkopen, is met Shopify een webshop-integratie in het Craft CMS geïntegreerd.

Concreet betekent die integratie dat de dataverrijking en het contentbeheer van de productpagina’s in het Craft CMS wordt gedaan. Vanaf de bestelling van een publicatie wordt de Shopify webshopintegratie benut voor de afhandeling van de bestelling. Die best of both worlds maakt een groot verschil voor verschillende van onze klanten.

Koop een VAi publicatie

Synchronisatie gebouwendatabank

Tweejaarlijks geeft het VAi het Architectuurboek Vlaanderen uit en put daarvoor informatie en beelden uit een omvangrijke gebouwendatabase. Met de databanksynchronisaties van het STAM en S.M.A.K. heeft Glue een pak ervaring om de inhoud van databanken te synchroniseren met het Craft CMS om die vervolgens op de website te ontsluiten.

Aan de voorkant kunnen architecten gegevens en beelden aan het CMS toevoegen. In de module in de back-end verwerken VAi-medewerkers die data. Zowel architecten als VAi-medewerkers kunnen elk moment informatie aanpassen en beelden toevoegen. Omdat alle data uit de gebouwendatabank nu ook makkelijk te doorzoeken is, kan die data ook elders op de website gebruikt worden.

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…