Het S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) in Gent wil een transparant, vrijgevig en open huis zijn. Het museum profileert zich als een artistiek laboratorium, een plek voor experiment en vernieuwing, en laat vandaag zien wat morgen belangrijk kan zijn. We vertaalden dit in functionaliteit, vormgeving en beleving.
Smak beleving2

Stap letterlijk het museum binnen

Het design is zo zuiver mogelijk gehouden om de kunstwerken voor zich te laten spreken. De visueel sterke uitstraling van de homepage benadrukt de museumbeleving en doet je direct de lopende tentoonstellingen binnenstappen.

Atomic design als leidraad

We ontworpen geen pagina’s voor het S.M.A.K., maar een systeem van componenten. Dit om ze te laten samensmelten tot een visueel uitdagend groter geheel.

Smak mobile2

Glue maakte het verschil met een heel persoonlijk contact, en bleek zowel technisch als creatief de sterkste partner om onze uitgebreide collectie online te zetten

Eline Verbauwhede - Press officer

Persoonlijk en technisch sterk

Het S.M.A.K. is een Gents en internationaal symbool, een tempel van de hedendaagse kunst. We zijn trots en fan. Net omdat we zelf kunstminnend en een tikkeltje eigenzinnig zijn. We hadden maar een half woord nodig om te begrijpen waar het S.M.A.K. met zijn website naartoe wilde. Dit wordt onderstreept door communicatieverantwoordelijke Eline Verbauwhede; “Glue maakte het verschil met een heel persoonlijk contact, en bleek zowel technisch als creatief de sterkste partner om onze uitgebreide collectie online te zetten”.

Smak collectie

Grasduinen in de collectie

Met meer dan 2.000 werken heeft het S.M.A.K. één van de grootste collecties hedendaagse kunst in België. Bezoekers kunnen door de complete collectie bladeren via een intuïtief systeem dat filtert op categorie, kunstenaar en datering.

Bezoek Smak.be

Gebruikte technologieën voor dit project

Adlib
Campaign monitor
Varnish
Elastic stack

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…