Musea Brugge beheert de rijke collectie van de Stad Brugge. Jaarlijks zijn de 13 stedelijke musea voor een miljoen bezoekers uit de hele wereld een schatkamer waar de geschiedenis van Brugge tot leven komt. Dat spreekt tot de verbeelding. Ook bij ons en dat vertaalden we voor Musea Brugge in een online beleving met één identiteit en een efficiënt centraal beheer voor de 13 musea.

Onze diensten

webdesign Mediahaven TDMS Shopify

We kwamen automatisch bij Glue terecht. Zij zijn een referentie wat de digitale ontsluiting van cultureel erfgoed betreft.

Mb prototye

Proces flow met workshops

In vijf workshops werkten we naar het eindresultaat toe. Zo komen we samen tot een functionele beschrijving en technische analyse van wat de site moet bevatten. Daarmee werken we al een prototype voor de basisstructuur uit. Zo kan al snel content en beeldmateriaal worden toegevoegd, terwijl parallel aan het design wordt gewerkt.

Mb mobile2

Realtime datasynchronisatie

Toerisme Brugge bewaart alle data van de 14 musea en hun activiteiten in het Toerisme Database Management Systeem (TDMS). Door het TDMS te koppelen aan het Craft cms wordt de data elke nacht gesynchroniseerd en is die data op de website altijd up to date.. Musea Brugge kan die data verder verrijken met woord en beeld.

Architectuur
Realtime datasynchronisatie

Live preview: je ziet wat je doet

Heel veel content management systemen zitten boordevol toeters en bellen waardoor het complex oogt en gebruikers schrik hebben iets verkeerd te doen. Met Craft, een nieuw content management systeem van de makers van Expression Engine, krijg je een cms dat de componenten bevat die je nodig hebt. Heel handig is de live preview, waarbij je scherm in twee delen splitst en je gelijk ziet hoe wat je invult er gaat uitzien.

Mb shopify

Shopify als backbone voor e-commerce

Om publicaties te verkopen is er een Shopify-integratie in de website van Musea Brugge ingebouwd. Zo heeft Musea Brugge een volledig e-commerce platform zonder dat daar een enorm extra budget voor nodig is.

M

Musea Brugge is trots op de indrukwekkende realisatie van de website die nu met de heropening van het Gruuthusemuseum samenvalt en op haar eigen manier een verrijkende kijk op de musea mogelijk maakt.

Eva Tahon - Curator
Gruuthusemuseum 3

Beeldbank raadplegen binnen handbereik

De beeldbank waarin alle Brugse stadsdiensten hun beeldmateriaal bewaren is geïntegreerd in het cms van Musea Brugge. Dankzij de Mediahaven-integratie kunnen websitebeheerders zo zonder het cms te verlaten al het beschikbare beeldmateriaal raadplegen en toekennen.

Mediahaven

Waarom wij onze online expertise graag voor Musea Brugge wilden inzetten

Filip Quivreux, zaakvoerder bij Glue: “Kunst en cultuur spreekt tot de verbeelding binnen Glue. Met referenties als S.M.A.K. en S.T.A.M. is Musea Brugge voor ons een nieuw prestigeproject. De werkgroep met vijf mensen van Musea Brugge zorgde voor veel invalshoeken. Dat maakte het voor ons tot een levendig project met veel creatieve ideeën en uitdagingen die we met een stevige deadline op tijd hebben getackeld.”

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…