De webshop van Schoenen Torfs is één van de best presterende webshops van België. Sinds de integratie van de webshop in de stenen winkels is Schoenen Torfs een rasechte omnichannel speler geworden. In deze case tonen we je een aantal punten die wij als technische en strategisch partner bijdragen aan dit project.
Inspiratie

Mee met de mode...

Waarom de webshop van Schoenen Torfs
veel meer is dan een webshop.

De eerste versie was een online etalage met opsomming van de producten. Vandaag is de site van Schoenen Torfs niet alleen een webshop, maar ook een modemagazine dat inspireert en styling advies geeft. Elke landingspagina kan flexibel worden opgebouwd met verschillende types van inspiratieblokken. Net zo makkelijk als met lego spelen.

Gebruikservaring op maat: desktop vs. mobile

Of bezoekers nu via hun computer, tablet of smartphone de webshop bezoeken: overal krijgen ze een optimale gebruikservaring aangepast aan hun device. Er werd zelfs een aparte mobiele site ontwikkeld waardoor de conversie sterk verhoogd werd.

Torfs screen sm
Webshop awards
Winkelscherm

Winkelschermen

We ontwikkelden een aparte applicatie specifiek voor touch screens. Via deze winkelschermen kunnen klanten in de winkel een selectie maken uit het online en offline aanbod. Klanten betalen in de winkel en bPost levert de volgende dag aan huis. Op deze manier wordt er in de winkels niet enkel online stock verkocht, maar ook stock uit andere winkels. Dit zorgde voor een aanzienlijke omzetverhoging.

Gebruikte technologieën in deze case

Laravel
Varnish
Ogone
New relic

Ruim 9 jaar bouwden we aan dit succesvolle omnichannel verhaal en maakten we van Schoenen Torfs de meest succesvolle webshop van België.

Wouter Torfs
Meeting

Samenwerken in een partnership

Voor projecten van deze omvang is het cruciaal dat er samengewerkt wordt in een partnership. Een deel van ons team werkt dan ook fulltime en in-house bij Schoenen Torfs. Er wordt op strategisch vlak nauw overlegd met de business afdeling. Op elk moment wordt er aan verschillende projecten gewerkt die opgevolgd worden door een dedicated account manager. Hij kent het Torfs project door en door, en vervult een cruciale rol om alle partijen vlot te laten samenwerken.

Real time synchronisatie online en offline stock

Een real time synchronisatie met het bestaande interne ERP-systeem van Schoenen Torfs zorgt ervoor dat de winkelvoorraad altijd up-to-date is. Het maakt het voor klanten ook mogelijk in de offline stock te kijken en schoenen te reserveren bij een fysieke winkel van hun keuze. Ook de winkelschermen in de fysieke winkels worden aangestuurd met data uit de webshop.

Daag ons uit!

Je broedt op een nieuw project? Zin in een vrijblijvend gesprek? Laat ons samen rond de tafel zitten. We zijn één en al oor, en zijn graag de start van jouw digitaal verhaal…