#expertise

Craft CMS & Shopify: twee handen op één buik

Dat we superfan zijn van Craft CMS, dat kon je hier al lezen. Maar ook Shopify heeft bij ons een streepje voor. En wat als we beide pareltjes integreren in één site? Dan krijg je een match made in heaven. In dit artikel doen we even uit de doeken waarom Craft CMS en Shopify twee handen op één buik zijn.

Craft CMS: flexibel, gebruiksvriendelijk én op maat van de klant

Het hele Glue-team is unaniem: Craft CMS is het meest flexibele en gebruiksvriendelijke content management systeem dat we ooit gebruikten. Zowel voor ons, de developers, als voor de eindgebruiker, onze klant. Denk maar aan de eenvoudige en de op maat gemaakte user interface. Zo bouwen we een uniek dashboard voor elk specifiek project. Het menu is intuïtief, zowel op desktop als op mobiel.

Shopify: ready-to-use e-commerce platform

Wil je op je site ook een webshop aanbieden? En kies je voor Shopify? Goede keuze! Door de bestaande templates kan je er snel mee aan de slag én het is bovendien een goedkope oplossing voor je webshop. Enkel op contentvlak zijn de mogelijkheden beperkt. Daarom raden we je aan om je Shopify-webshop te integreren in je Craft-site. Zo kies je voor the best of both worlds. Het resultaat? Een flexibele, gebruiksvriendelijke én contentgerichte website in combinatie met een robuust e-commerce-platform dat conversies kan verhogen en je webshop met succes doet draaien. What’s not to like?

Betaalbare combo

Het kostenplaatje van Shopify en Craft CMS kan soms oplopen, zeker als je kiest voor een integratie van je webshop in je website die draait op Craft CMS, zoals hierboven netjes uitgelegd. Toch kan je ook kiezen voor een oplossing die iets liever is voor je portemonnee. Zo biedt Shopify de mogelijkheid om de e-commerce-functionaliteiten in je website te integreren met een enkele knop, de Shopify Buy Button. Op die (laagdrempelige) manier kan je op elke site een winkelmandje voorzien voor het verkopen van producten en collecties, én een mogelijkheid om af te rekenen. En dat voor een appel en een ei.

Zoef! Snelle laadtijden van je site!

Bij websites met een focus op e-commerce, maakt of kraakt de laadsnelheid het succes van je merk. Als je website namelijk niet snel genoeg laadt, haakt je klant al snel af. Met vele verloren sales tot gevolg. Kies je voor een integratie met Craft CMS? Dan verzeker je je van een krachtige, snelle site én webshop. Kies je daarbovenop voor Shopify Plus? Dan kan je zelfs het afrekenproces verfijnen om de reactietijd te versnellen en de conversie te verhogen.

Seomatic

Hoog scoren in Google? Investeer in SEO met Craft CMS

Shopify deed de voorbije jaren een extra inspanning om functies aan te bieden die je contentmarketing op je webshop kunnen ondersteunen. Toch blijft de kloof met de mogelijkheden die Craft CMS aanbiedt groot. Zo blinkt Craft nog altijd uit als het aankomt op het structureren, creëren én invoeren van content. Daarbovenop werken we met de SEOmatic-plugin voor Craft die je website voorziet van de meest toonaangevende SEO-tools. Wil je dus een krachtige webshop die bovendien nog eens hoog scoort in zoekmachines? Dan raden we je aan om je Shopify-webshop te integreren in Craft CMS.

En wat met Craft Commerce?

Net zoals Craft CMS, is ook Craft Commerce sterk in het leveren van flexibiliteit en maatwerk. Echter, op vlak van e-commerce, is Shopify wel uitgebreider, denk maar aan stockbeheer, verzending en het in rekening brengen van btw. Ook al kan Craft Commerce een antwoord bieden voor de uitbouw van je webshop, Shopify is gewoon completer en dus de beste oplossing om je webshop maximaal te laten renderen.

Magento vs. Shopify

Zowel Magento als Shopify behoren tot de allerbeste e-commerce-platforms die vandaag beschikbaar zijn op de markt. Ze zijn ook beide integreerbaar in Craft CMS. Maar waar zit dan het verschil tussen beide platforms? Terwijl Shopify je een all-in-one pakket aanbiedt voor de uitbouw van je webshop, kan je met Magento net nog een stapje verder gaan. Zo is Magento een open-source-platform waar je als eindgebruiker de broncode kan gaan aanpassen en je webshop dus helemaal kan gaan personaliseren. Bij Glue opteren we voor Magento voor de ontwikkeling van uitgebreide en complexe webshops. Over Magento valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar daarover meer in een volgende blogpost.

Benieuwd?

Bij Glue houden we van de integratie van Shopify in Craft CMS, dat had je waarschijnlijk wel al door. De voorbije jaren bouwden we heel wat ervaring op. Benieuwd naar enkele cases?

Glue to the rescue!

Heb je al een eigen website en wil je graag een webshop lanceren? Of heb je al een bestaande shop maar levert die niet de gewenste successen? Zit je met vragen rond je webshop, Shopify, Magento of Craft? Broed je op een idee? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.

Overzicht blog
#expertise

Onze straffe cases al gezien?

De afgelopen 20 jaar realiseerden we bij Glue al heel wat straffe projecten. Benieuwd?